Kampanja

O kampanji

Mržnje bez je kampanja pokrenuta sa ciljem da podigne svest među mladima o govoru mržnje i da im priliku da urade nešto kako bi promenili svet u kome žive na bolje.
Naš cilj je da mlade edukujemo o sadržaju u medijima i na društvenim mrežama koji koristi i širi predrasude i stereotipe o različitim društvenim grupama, i da ih naučimo da kritički preispituju informacije koje do njih dolaze. Takođe, kroz kampanju Mržnje bez želimo da odamo priznanje i promovišemo sajtove i sadržaj koji ne širi mržnju i vodi se činjenicama a ne predrasudama i stereotipima. Želimo da stvorimo kontekst u kome će većina sajtova i njihovih vlasnika i autora voditi računa o sadržaju koji postuju.
Kampanja Mržnje bez će se fokusirati na akreditovanje i obeležavanje sajtova koji ne šire mržnju, stereotipe i predrasude. Označavanjem sajtova kao sajtova mržnje bez želimo da utičemo i na svest onih koji kreiraju sadržaj da je važno da aktivno razmišljaju i o mogućim negativnim posledicama sadržaja.
Naš cilj jeste da svima pokažemo da smo zajedno u ovome, i da čak i najmanje promene mogu da budu važne. Hajte da stvorimo svet bez mržnje!

O projektu

EdVenture Partners (EvP) uz podršku Stejt dipartmenta pozvalo je zainteresovane i motivisane studente i studentkinje da učestvuju u inovativnoj i uzbudljivoj globalnoj inicijativi univerziteta da zaustavi ekstremizam – „P2P: Challenging Extremism“. Studenti i studentkinje imaće priliku da kreiraju društvene kampanje protiv online ekstremizma i osvoje put u Washington D.C. u junu 2017. godine kako bi predstavili svoju kampanju. Projekat se sastoji iz dve faze: razvoja i implementacija kampanja komunikacije namenjene milenijalcima i viralno delovanje koje izaziva ekstremističke ideologije, propagandu i regrutovanje i lansiranje globalne kampanje koja testira i validira velike brojeve vršnjačkih strategija borbi protiv nasilnog ekstremizma. EvP program je staza za mlade ljude, društvene mreže i angažovane zajednice da pomognu u borbi protiv nasilnog ekstremizma, poruka koje širi i regrutacije. Uključivanjem zainteresovanih za tenologiju, digitalno svesnih studenata iz celog sveta, moguće je napraviti pravi progres sa društvenim uticajem.